یکی از مسائلی که در دوران همهگیری ویروس جدید کرونا اهمیت خود را نشان میدهد توجه به بهداشت روان در این دوران است. از آنجایی که زمان اتمام این همهگیری نیز نامشخص است و احتمال طولانی شدن آن وجود دارد لذا توجه به بهداشت روان اهمیت دوچندان مییابد. استقامت، رعایت اصول بهداشتی، همیاری و بردباری، درک متقابل و انجام اقدامات لازم با پرهیز از هیجانات و رفتارهای تنشزا و .... همگی از الزامات گذر موفق از این دوران هستند. یادمان باشد تجربه این دوره تلخ میتواند سرمایهای برای بررسی بیشتر رفتارهای فردی و اجتماعی و اصلاح آنها و نمادی از همبستگی انسانی برای عبور از این بحران و بحرانهای دیگر باشد.
براساس یک مطالعه، پاندمی کووید۱۹ نه تنها به سلامت جسمی و اقتصادی ضربه زده است بلکه با افزایش نرخ خودکشی، بر سلامت روان نیز تأثیر گذاشته است.
متخصص روانشناسی با اشاره به تاثیرات روانی احتمالی کرونا گفت: احتمال بروز اختلال استرس پس از ضربه روانی در بهبودیافتگان کووید۱۹ میتواند یکی از مهمترین عوارض روحی این بیماری باشد؛ عارضهای که پس از گذشت یک دوره زمانی تجارب تلخ گذشته را برای فرد بازنمایی میکند.
روانشناس بالینی با بیان اینکه کرونا زمینه ساز برخی بیماریهای روانی در آینده خواهد شد، گفت: پس از کرونا شاهد موجی از بیماریهای روحی از جمله افسردگی، اختلال شخصیت، بروز خشونت و حتی انتقام گیریهای کورکورانه افراد از یکدیگر خواهیم بود.
نتایج یک نظرسنجی در آمریکا نشان میدهد که تاثیر پاندومی کرونا بر روی سلامت روانی زنان به خصوص زنان زیر ۵۰ سال به مراتب بیشتر از مردان بوده است.
اعضای هیات علمی گروه های آموزشی " کاردرمانی " و " آمار زیستی و اپیدمیولوژی" دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی طی تحقیقی اعلام کردند: کووید 19، با ایجاد اختلال در یکپارچگی اجتماعی، یکپارچگی در منزل و فعالیتهای مولد، تهدیدی برای سلامت جامعه محسوب می شود.
این روزها که ویروس کرونا بحران سختی را برای همه اقشار جامعه به وجود آورده، سلامت روان شهروندان به ویژه بانوان، بیشتر از گذشته مورد تهدید قرار گرفته است.
متخصصان بخش روانشناسی گروه علوم پزشکی دانشگاه فلورانس ایتالیا مقاوم ترین افراد در برابر بیماری همه گیر کرونا را شناسایی کردند.
استاندار تهران گفت: رسیدگی به آثار اجتماعی ناشی از شرایط کرونا به ویژه موضوع سلامت روان اعضای جامعه پیگیری می شود.
یک روانشناس بالینی به ایرناپلاس تاکید دارد، گذر از بحران پساکرونا به سیاستگذاری و اولویتبندی از نظر انجام مداخلات در نظام سلامت در سطح ملی به کمک روانپزشکان و روانشناسان و دیگر متخصصان و صاحبنظران مربوط نیاز دارد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تاکید کرد که ستاد ملی کرونا به مساله سلامت روان به عنوان یک مساله حاشیه ای نگاه نکند بلکه به عنوان یک مساله اصلی نگاه کند، چراکه در دوران پسا کرونا با سونامی اختلالات روانی و آسیبهای اجتماعی مواجه خواهیم بود و از اکنون باید پیش بینیها، هماهنگی و ساختارهای لازم را ایجاد و انجام دهیم.